Hűtés-fűtés inverteres split klímával

Manapság már minden újabb klíma tud bizonyos határokon belül fűteni. A leglényegesebb eltérés az lehet, hogy ezt milyen hőmérsékleti intervallumon belül teszi, valamint milyen hatékonysági fokkal. Ezért ismét a legelső és legfontosabb kérdés az hogy mire van szükségünk. Ha a klíma mint kiegészítő, vagy esetleg fő fűtésként kell funkcionáljon, abban az esetben ún. fűtésre optimalizált berendezést érdemes választani.

Ezek a berendezések általában kiegészítő fűtőbetéttel van ellátva, ami azt jelenti, hogy akár -22–+35 °C-os külső hőmérséklet esetén is képesek folyamatos fűtésre.

Az SCOP értékük általában A++ vagy A+++, tehát magát a fűtést is jó, vagy kiváló energiahatékonysággal képesek biztosítani. Ezen túl a prémium termékek esetében különböző hőtároló, hulladékhő hasznosító megoldásokat is alkalmaznak.

A fűtés esetében fontos megjegyezni, hogy a klímaberendezésnek időnként „ki kell állni”, leolvasztani, fagymentesíteni. Ilyenkor a berendezés beltéri egysége leáll, és az előállított hőt a kültéri egységen képződött jégréteget leolvasztja. Ez egy néhány perces folyamat, amitől nem kell megijedni. Ez általában nem a leghidegebb időszakokban történik, mivel ezekben az időszakokban a levegő páratartalma alacsonyabb, ezért a jegesedés is kisebb mértékű. Ebből a szempontból általában a -3 – +3 °C közötti tartományra jellemző hogy a berendezés fagymentesít. A legújabb és legalább középkategóriás gépek esetében ezt a funkciót már nem egy előre beállított időzített leolvasztás látja el (pl. fűtési üzemmódban 50 percenként), hanem intelligens rendszerek kezelik, amik érzékelik a jegesedést a kültéri egységen, és csak szükség esetén indítják el ezt a funkciót. Ennek segítségével tulajdonképpen folyamatosan működik a berendezés úgy, hogy a felhasználó szinte semmit nem érzékel a leolvasztásból.

Klímát szereltetnél?

Jó helyen jársz, küldj üzenetet, és segítek!

Made with ❤️ by Socialion.agency