Split klíma vásárlási tanácsok

Mint szinte minden elektronikai eszköz esetében, a légkondicionálók piacán is óriási választékkal találja szembe magát a gyanútlan vásárló.

Különböző gyártmányok, teljesítmények. A klímaárak a gyanúsan olcsótól a méreg drága berendezésekig terjednek. Nem csoda, hogy sokan elbizonytalanodnak, amikor ezzel szembe találjak magukat.

Sok munka és idő volna egy átlagos vásárlónak ebbe belemerülni, és mindent megtanulni, azért az mindenképpen egy jó alap, ha valaki kicsit utánaolvas, hogy melyik klíma volna számára az ideális.

Ez szerintünk mindenképpen szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk határozni azt, hogy mire van szükségünk.

Amikor ezt tudjuk, akkor érdemes szakembert is bevonni, mivel a pontos környezet és igények ismeretében lehet jól kiválasztani az optimális klímaberendezést.

Nagyon sok apró buktató van, amit egy tapasztalat gépész, klímaszerelő az első pillanatban észrevesz. A csalódások elkerülése végett minden esetben érdemes szakértővel egyeztetni!

Napjaikban az egyik leggyakrabban használt típus a split klímaberendezés. A split, azaz osztott klímák két részből állnak, egy kültéri- és egy beltéri egységből.

Ez több szempontból is előnyös.

A beltéri egység kisebb, formatervezett és általában jobban beilleszthető a lakótérbe. Ez a legtöbb klímaszerelésnél kulcskérdés, mivel a berendezés jól látható helyen van felszerelve.

Mivel a kültéri egységben kap helyett a kompresszor, a legerősebb hangforrást így kívül tudjuk helyezni az életterünkön. Az ablak- és a mobilklímák esetében ezek okozzák a legtöbb problémát.

Hatékonyság szempontból is itt tudjuk a legtöbbet nyújtani, mivel a hűtőkörben zártan és kontrolláltan tudjuk kivezetni a meleget. Nem szökik vissza a meleg a szobába, mint pl. a mobil klímák esetében.

A klímák működését mai napig sokan félreértelmezik, Sokan nem tudják, hogy a klímaberendezés nem árammal fűt!

A „hőszivattyú” a működési elve révén a hőt a környezeti hőforrások (levegő, víz, talaj stb.) valamelyikéből nyeri és az áramot csak a hő szállítására használja. A mi esetünkben ez a leggyakrabban a levegő.

Mivel a levegő megújuló energiaforrás, ezért is érhető el a sokak számára nehezen értelmezhető hatékonysági fok.

Klímát szereltetnél?

Jó helyen jársz, küldj üzenetet, és segítek!

Made with ❤️ by Socialion.agency