Otthonfelújítási támogatás klíma vásárláshoz 2021-től

Megosztás!

A kormány által bejelentett Otthonfelújítási Támogatás kihagyhatatlan lehetőség számtalan családnak. A programmal kapcsolatos részletek a Magyar Közlöny november 25.-ei számában olvashatók, amelyet még részletesebb érdeklődés esetén ide kattintva tudsz letölteni.

A legfontosabb kritériumokat, pedig ebben a bejegyzésben ismertetem:

Az Otthonfelújítási Támogatás lényeges tudnivalói:

Vissza nem térítendő támogatásról van szó 1 alkalommal lehet csak igénybe venni anyagköltségre és munkadíjra is fordítható az összeg, fele-fele arányban, tehát maximum 1.500.000 Ft anyagköltségre és 1.500.000 Ft munkadíjra az állam a felújítás költségének a felét állja, legfeljebb 3.000.000 Ft-ot, a másik felét a felújító családnak kell biztosítania a kivitelezés kapcsán folyamatosan gyűjteni kell a számlákat, és a kivitelezővel szerződést kell kötni, ezeket kell majd a Kincstárhoz benyújtani a pénzt a felújító családnak kell megelőlegezni.

Ki pályázhat?

A legalább 1 gyermeket váró vagy nevelő, azonos lakóhellyel rendelkező házastárs vagy élettársak együttesen – már a 12. hetet betöltött magzat is számít és még a 25 éves gyermek is – , ha együtt él családjával. Elvált szülők esetében pedig – amennyiben egyenlő részt vállalnak a gyerek nevelésében – megoszthatják egymás között a támogatást. aki minimum 1 éves folyamatos társadalmi jogviszonnyal rendelkezik az akinek az állami adóhatóságnál nincs nyilvántartott köztartozása.

Mennyi az otthonfelújítási támogatás mértéke?

A számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3.000.000 Ft.

Mikortól vehető igénybe?

2021. január 1.-jét követően elindult felújítások esetében, legkésőbb 2022. december 31.-ig.

Hogyan és hol igényelhető az otthonfelújítási támogatás?

A Kincstár által rendszeresített formanyomtatványon keresztül igényelhető, a Kincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, postai úton vagy személyesen a Kormányablaknál nyújtható be.

Hogyan történik az elbírálás?

A Kincstár a beadást követő 30 napon belül – a beérkezés sorrendjében – dönti el a támogatás összegét. Hiánypótlásra 1 alkalommal kerülhet sor.

Milyen építési tevékenységek támogathatók?

víz-, csatorna-, elektromos-, gáz- közműszolgáltatás bevezetése, kiépítése, cseréje, fürdőhelység, WC létesítése, olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helységgel, fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése, épület szigetelése, külső nyílászáró cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje, tető cseréje, felújítása, szigetelése, égéstermék elvezető építése, korszerűsítése, klímaberendezés beépítése, cseréje, napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje, belső tér felújítása, a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség felújítása, kerítés építése, gépjárműtároló építése vagy nyitott gépkocsibeálló kialakítása, terasz, loggia, erkély, előtető építése, térburkolat készítése, cseréje, télikert kialakítása, alapozási szerkezet megerősítése beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.

Miért klíma vásárlásra használd ezt a lehetőséget?

Mert biztos vagyok benne, hogy kipihenten szeretnél a nyári forróságban is ébredni, mert a klíma csökkenti a szállópor koncentrációt, ezáltal megakadályozza az allergiás reakciókat is, mert a klíma beszereltetésével az ingatlanod értéke növekedni fog, mert tudom, hogy otthon is koncentráltan és energikusan akarsz dolgozni, mert a járványügyi időszak alatt még fontosabb, hogy friss és egészséges levegő legyen az otthonodban, mert bizonyos klímákkal a téli fűtést is gazdaságosan meg tudod oldani, erről bővebb információkat a „10+1 klíma ami alkalmas fűtésre” című bejegyzésben találsz, mert a nem megfelelő hőmérséklet akár hideg, akár meleg, komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

A fentiek után szeretnél ezzel a kínálkozó alkalommal élni?

Akkor kérlek, hogy töltsd ki a Klíma Ajánlónkat, amellyel kollégánk konkrétan a Te környezetedhez, életmódodhoz leginkább illő klímát fogja ajánlani.

Az Otthonfelújítási Támogatás igénybevétele ideális lehetőség az olyan családoknak, akik klímavásárlás előtt állnak. A program keretein belül ugyanis 50%-ot az állam finanszíroz a 2021-től megvalósuló építési tevékenységekből, legfeljebb 3.000.000 Ft értékhatárig, 50-50%-os arányban az anyagköltség és munkadíj arányában.

Célszerű ezt az alternatívát klíma vásárlásra vagy cserére felhasználni, hiszen pozitív egészségügyi hatása, különösen a járványügyi időszakban ennek a legnagyobb.

További bejegyzések

Az inverteres és on-off klíma…

Az inverteres és a hagyományos klímakészülékek közti legalapvetőbb eltérés a fordulatszám-szabályozás. Ennek révén kevesebb és fokozatosabb terhelés mellett nagyobb szintű hűtési és fűtési hatékonyságot érhetünk

Tovább olvasom »

Légkondicionáló és klíma

A légkondicionáló másik, rövidebb elnevezése a klíma, melyet az éghajlat után kapta, mivel a készülék mesterségesen képes adott hőmérsékletet, vagyis klímát létrehozni. A légkondícionáló szóösszetétel második tagja, a kondíció (állapot, feltétel) olyan

Tovább olvasom »
Shopping Cart